0
tänään kello 15:20,
Habbon kehittäjiä on toivottu vierailulle lauantaisissa staffitapaamissa pitkään ja nyt toiveisiin on vastattu. Koodari Gimulnautti tulee tänään vastaamaan käyttäjien kysymyksiin staffitapaamiseen poikkeuksellisesti torstaina. Vierailu alkaa klo 17.30.

Mene huoneeseen »Kalasaitin ylläpidon poiminnat

- Staffeilla on käytössään Kultakalastin-puhekuplatyyli.
- Gimulnautti on staffeihin verrattuna perillä Habbon toiminnoista: hän esimerkiksi säätää kuplien vieritysnopeutta vierailun aikana.
- Gimulnautti vastailee ensin ennen vierailua lähetettyihin kysymyksiin.
- Sulakkeella ei ole mitään suunnittelukaartia, joka antaa ylhäältä ohjeet, vaan kaikki osallistuvat myös suunnitteluvaiheeseen.
- Ensimmäiset pari vuotta Gimulnautti työskenteli VMK:ssa eli Virtual Magic Kingdomissa, joka oli Habbon kaltainen palvelu, jonka Sulake teki Disneylle.
- Kameraan liittyviä asioita käsitellään parhaillaan tuotekehityksessä! Vanhat valokuvat poistettiin, koska niitä pystyi hakkeroimaan.
- Animoidut gif-badget eivät toimi Flashissa. Shockwavella kultainen HC-badge kimalteli.
- Habbossa ei voi vaihtaa nimeä turvallisuuden vuoksi.
- Voiko Habboon tulla hyppytorni ja etusivun uudistaa samanlaiseksi kuin kolikkosivun? Vastaus: "Kyllä voi. Toinen on kehitteillä, en kerro kumpi."
- Ryhmähuoneen vaihdon tiedetään olevan ongelma, joka koitetaan ratkaista pian. Vastaan on tullut teknisiä rajoitteita.
- Myös Gimulnautti haluaa lisää julkisia tiloja takaisin. Ongelmana kuitenkin on, että ne ovat työläitä ja niiden tekemiseen on vaikeaa saada aikaa. Usein ne jäävät kakkoseksi, kun halutaan tehdä uusia tavarasarjoja kaikille.
- Toiseen alustaan kuin Flash siirtyminen ei ole tällä miehityksellä mahdollista, koska koodikanta on niin iso.
- Habbolla on oma visuaalinen tyylinsä, eikä sitä aiota muuttaa.
- Legenda kertoo, että nimi Habbo keksittiin täysin väsähtäneen palverin loppuvaiheessa, kun kukaan ei keksinyt hyvää nimeä. Joku tuli vilkaisseeksi limutölkin kylkeä, jossa luki "sitruunahappo". Kaikki halusivat tauon ja nimi vain jotenkin jäi. Tarinan totuudellisuudesta ei ole kuitenkaan paljoa todisteita.
- Kaikkea vanhaa otetaan välillä takaisin uudessa muodossa, esim. hyppytornista, käytävistä ja peelopaalusta on ollut puhetta viime aikoina.
- "Me ollaan kyllä todettu, että välillä on menty vähän vikaan ja vanhassa Habbossa oli moni asia paremmin. Uudessa on myös paljon asioita, mitä vanha Habbo ei olisi pystynyt ikimaailmassa tekemään."
- 200 käyttäjän huoneet ovat testissä (lue lisää kuvankaappauksista).
- Ohjelmointikielet ovat paljon yksinkertaisempia kuin osaisi suomea, ranskaa ja venäjää.
- Tekniikkapuolella on oma tiiminsä, jonka tehtävä on ainoastaan pitää palvelu pystyssä. Esim. Gimu ei tee mitään aiheeseen liittyvää.
- Habbon koodissa on piilossa 3D-toiminnallisuuksia, esim. huoneen saa pyörimään, mutta se näyttää kamalalta. "Lähinnä oksettaa, kun sitä pyörittää."
15
12.04.2014 15:03,
Suomen Habbossa on otettu muutama viikko takaperin testikäyttöön uusi rekisteröityminen sattumanvaraisille uusille käyttäjille. Nyt kävijät saavat opastusta boteilta sekä ilmaisia tavaroita ja kolikoita.

Huoneen valinta toimii tuttuun tapaan, mutta vaihtoehdot ovat muuttuneet. Kolmen huoneen sijaan tarjolla on kaksi uutta huonetta, jotka on sisustettu melkein samanlaisiksi, mutta eri tavaroilla.

Kun huone on valittu, tulevat Frank ja pikkolo tervehtimään uutta tulokasta. Frank poistuu pian, mutta pikkolo jää opastamaan hotellin käytössä. Kaikki tavarat eivät ole vuokralla: ensimmäisenä päivänä käyttäjä saa sinisen tai pinkin Norja-sohvan, kaupunkimaisemataulun ja TV:n. Muut tavarat ovat 90 päivän vuokralla.

Toisena päivänä käyttäjä saa lemmikin ja uuden huoneen, joka on variaatio yhdestä aikaisemmasta aloittelijahuoneesta. Kolmantena päivänä on mahdollista saada rahasäkki (20 kolikkoa) antamalla puhelinnumeron.

Ilmaisten kolikkojen jatkuva kerääminen ei kuitenkaan ole mahdollista luomalla uusia tunnuksia: jotta käyttäjä saa kolikot, pitää hänen syöttää aktivointitekstiviesti hotelliin. Näin sama käyttäjä ei saa kolikoita kuin kerran puhelinnumeroa kohden.

Rekisteröitymisuudistus on vielä testivaiheessa, joten muutokset ovat mahdollisia.
Kuvakkeet eivät näy viestihistoriassa.
7
12.04.2014 14:02,
Vuodesta 2009 pitkälti samana pysynyt navigaattori tulee saamaan pian suuren päivityksen, joka tekee huoneiden etsimisestä ja löytämisestä huomattavasti helpompaa. Samalla myös tapahtumiin tullaan lisäämään kategoriat.

Uudistus tulee käyttöön kevään aikana.
5
08.04.2014 21:09,
Pääsiäinen lähestyy lähestymistään. Tämän vuoden pääsiäiskampanjan tavarat ovat hiukan erilaisia kuin mitä aikaisemmat ovat olleet. Kuvat futuristisista pääsiäistavaroista alla.


easter14_block1


easter14_block2


easter14_block3


easter14_block4


easter14_captainchr


easter14_chair


easter14_corner


easter14_divider


easter14_effectgiver


easter14_eggplant


easter14_eleccrn


easter14_elecdivdr


easter14_flower


easter14_gate


easter14_grasspatch


easter14_jar


easter14_lamp


easter14_metalfloor


easter14_palmtree


easter14_pillar


easter14_plant


easter14_sandfloor


easter14_table


easter14_techstump


easter14_techtreebrkn


easter14_teleport


easter14_wall


easter14_roombg


handitem1050

Kuvat:  Puhekupla
3
07.04.2014 19:07,
Hotellin aula sai uuden sisustuksen ja uudet värit. Katso kuvat alla uudesta ja vanhasta aulasta sekä kerro mielipiteesi kommenteissa.

Kirjaudu

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Olethan jo rekisteröitynyt?
Luo tunnus